Zerotech Dobby Drone






Parrot Ar.drone ile başlayan drone maceram yeni aldığım Zerotech Dobby ile devam ediyor. 

Neden dobby?
Aslında dji Spark almaktı planım fakat Türkiye’deki yasaklar ve drone ile olan kanunlardaki belirsizlik zerotech dobby almamda etkili oldu. Dobby küçük, katlanır, taşıması kolay ayrıca hazır gelen uçuş modları yetenekli,gps konum belirleyip rth yapabiliyor.Gps ayrıca hover yaparkende çok stabil olmasını sağlıyor.Gimbal yok fakat eis var ve gerçekten işe yarıyor ama tabiki bir gimbal degil ve onun yerini asla tutamaz buda unutulmamalı.

Kamera çözünürlük olarak yeterli seviyede,profesyonel çalışmıyorsanız hobby amaçlı gayet iyi görüntü sunuyor.4k çekim yapabiliyor fakat 4k modunda eis aktif olmuyor o yüzden 1080p çekmek çok daha mantıklı,sabit sarsıntısız çekim için eis şart.Kamera açısının ayarlanabiliyor olması çok büyük avantaj bu fiyattaki bir drone için,uçuştan önce yapacağınız çekime göre ayarlıyorsunuz.

Menzil 100 metre. Wifi 2.4 ve 5.8 bandlarını kullanabiliyorsunuz. Xiaomi wifi extender alarak bu mesafeyi uzatabilirsiniz.

Sd kart yuvası yok,dahili 16gb hafıza ile geliyor. Çekilen görüntüleri wifi ile telefona aktarıyorsunuz.

Pil süresi kısa 9 dakika.3-4 pil almak cok mantıklı. Pil fiyatlarının ucuz olmasi bunu sorun olmaktan çıkarıyor. Ayrıca pili powerbank ile şarj edilebiliyor. 35-40 dakika içinde tam şarj oluyor.


Sonuç olarak fiyata göre çok üstün özelliklere sahip Dobby. Aynı fiyatlara alabileceginiz Ryzen Tello cihaza göre gps menzil kamera taşınabilirlik ve hazır modlar en büyük artıları.